بازار پزشکی
آنچه درباره بیماری پارکینسون نمیدانید

آنچه درباره بیماری پارکینسون نمیدانید

2 سال پیش

0

بیماری پارکینسون، برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکتر جیمز پارکینسون در سال 1817 میلادی توصیف شد و بنابراین نام این بیماری به او تعلق یافت. بیماری پارکینسون یک بیماری دستگاه عصبی مرکزی در بزرگسالان مسن تر که مشخصه آن سفتی عضلانی پیشرونده تدریجی، لرزش و از دست رفتن مهارت های حرکتی است. این اختلال هنگامی رخ می دهد که نواحی خاصی از مغز توانایی خود در تولید دوپامین (یکی از ناقلین عصبی در مغز) را از دست می دهند. بعد از آلزایمر، پارکینسون شایع‌ترین بیماری مخرب اعصاب به حساب می‌آید.

بیماری پارکینسون چیست ؟

کوتیشن پارکینسون بیماری مزمن و پیشرونده‌ای است که در آن سلولهای ترشح‌کننده دوپامین در جسم سیاه در مغز می‌میرند و در فقدان دوپامین حرکات بدن نامنظم می شود. پارکینسون بر اساس علائمی همچون ارتعاش و لرزش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی و خشک شدن دست و پا و بدن و نداشتن تعادل مشخص می شود. کوتیشن
با وجود تمام مطالعات در مورد پارکینسون، اما مکانیسم تشکیل علائم آن تاکنون ناشناخته مانده است. هنوز واضح نیست که چرا آسیب به جسم سیاه، بخش کوچکی از مغز، باعث ایجاد طیف گسترده ای از علائم می شود. میزان شیوع این بیماری در افراد بالای 50 سال حدودا 2درصد گزارش شده است. شروع بیماری پارکینسون می تواند خانوادگی یا انفرادی، اولیه یا تأخیری، با نشانه و یا بدون نشانه باشد. بارزترین ویژگی های این بیماری کاهش سلول در چند ناحیه متراکم جسم سیاه و تجمع synuclein-α متراکم شده به خصوص در ساقه مغز، طناب نخاعی و نواحی قشری هستند. عوامل خطرزای اصلی، سن و عوامل محیطی هستند. مصرف داروهایی مانند فنوتیازین-تترابنازین-متوکلوپرامید-بوتیروفنون جز دارهایی هستند که باعث ایجاد پارکینسون میشنود که با قطع دارو علائم آن از بین میرود. داروهایی چون ام‌پی‌تی‌پی باعث ایجاد بیماری پارکیسنون میشود که برگشت پذیر نیست و معمولا در مراحل آزمایش های حیوانی از آن استفاده میشود. قرار گرفتن در معرض برخی سموم آفت کش ها و حشره کش ها درصد ابتلا به پارکینسون را بالا میبرد. در اروپا حدود 1/8 نفر از هر 100 نفر سالخوردة بالای 65 سال به پارکینسون مبتلا هستند و در دامنه سنی 69-65 سال، از هر 100 نفر 2/4 نفر به پارکینسون ابتلا دارند و در دامنه سنی 89-85 سال میزان شیوع به 2/6 نفر از هر 100 نفر افزایش می یابد. سلول های عصبی مادهای به نام دوپامین ترشح می کنند که پیام های عصبی را از مغز میانی به قسمت دیگر مغز به نام کارپوس استراتوم انتقال می دهد که این پیام ها نیز سبب ایجاد تعادل در حرکات بدن می شود. با از بین رفتن سلول های تولیدکننده دوپامین در مغز میانی، سایر مراکز کنترل کننده حرکات بدن نامنظم کار می کنند و در نهایت سبب بروز علائم حرکتی در این بیماران نیز شود، کاهش توانایی انتقال بین الگوهای هماهنگی مختلف، سفتی در بازوها، پاها و تنه، ناپایداری قامت و لرزش پاتولوژیک حدود 6 _5 هرتز، از علائم بیماری پارکینسون در مراحل اولیه بیماری است. از مهمترین اختلالات حرکتی در بیماری پارکینسون، کاهش تعادل، عدم کنترل قامت و کاهش پیشرونده در سرعت و دامنه حرکات است.

در حال حاضر روش درمان اولیه این بیماری استفاده از داروهای ضد پارکینسون، مانند لودوپاست. با استفاده از لودوپا می توان علائمی مانند لرزش و کندی حرکات یا برادیکینزیا را برطرف کرد، علاوه بر مدالیته های دارویی، ورزش و فعالیت بدنی همینطور کاردرمانی و فیزیوتراپی از طریق تأثیر مثبت بر سطح دوپامین، سبب بهبود عملکرد سیستم عصبی- عضلانی، انطباق های آناتومیکی، شکسته شدن چرخة منفی ترکیب بیماری، سالمندی و بی تحرکی می شود و در نهایت به بهبود عملکرد این بیماران می انجامد. با مرور زمان علایم اولیه بدتر و وخیم تر می شوند. یک رعشه ملایم تبدیل به یک ارتعاش مزاحم و ملموس می شود. ممکن است تکه کردن غذا و استفاده از دست مرتعش به مرور زمان سخت تر شود. آرام شدن حرکت به شکلی کامل محسوس بدل می شود که محدود کننده ترین علامت اثر پارکینسون است. آرام شدن حرکت می تواند مانع انجام عادات روزانه شود: لباس پوشیدن، ریش زدن و یا حمام کردن ممکن است وقت بسیار زیادی از روز را بگیرند. تحرک ضعیف می شود و مشکلاتی به وجود می آورد مانند نشستن و برخاستن از صندلی یا اتومبیل و یا غلتیدن در رختخواب و راه رفتن آهسته تر می شود و بیمار حالت قوز پیدا می کند. سر و شانه به طرف جلو تمایل پیدا می کنند. صدای بیمار یک نواخت میشود. کمبود تعادل می تواند باعث افتادن بیمار شود. ما در بازار پزشکی با حضور مجرب ترین متخصصین طب فیزیکی و نرولوژی و بیومکانیک سعی می کنیم در این زمینه به شما کمک نماییم تا هر چه زودتر بتوانید این بیماری را تشخیص داده و در بهبود بیماری پارکینسون به شما کمک کنیم. برای این منظور می توانید از پرسشنامه زیر استفاده کنید.

سوالات بیماری پارکینسون

  • جنسیت : زن یا مرد
  • سن: زیر50 یا بالای50
  • آیا از افراد خانواده شما کسی در چن سال اخیر به پارکینسون مبتلا شده است؟ بله خیر
  • آیا در معرض سموم و حشره کش ها در تایم زیادی بوده اید؟ بله خیر
  • آیا دارو های مطرح شده به دلایل خاصی مصرف کرده اید؟ بله خیر
  • آیا در چند سال اخیر در بویایی خود دچار تغییرات خاصی بوده اید؟(کم شدن بویایی) بله خیر
  • آیا در گفتار خود دچار مشکل شده اید؟(کم حواسی-گم کردن کلمات-آرام صحبت کردن نسبت به قبل) بله خیر
  • آیا دچار مشکلات در قسمت اندام فوقانی اعم از لرزش دست- درد شانه-درد بازو بدون دلیل و سابقه پزشکی قبلی شده اید؟ بله خیر
  • آیا در راه رفتن و نشستن دچار کندی حرکت شده اید؟ بله خیر
  • آیا در حالت استراحت شما دچار خشکی در قسمت هایی از بدن خود شده اید؟ بله خیر
  • آیا دست خط شما در چن وقت اخیر دچار تغییراتی محسوس شده است؟(در شرایط نرمال) بله خیر
  • آیا دچار تغییر در حرکات اتوماتیک بدن (چشمک زدن-تکان خوردن دست ها در پهلو ها هنگام راه رفتن-لبخند زدن- و تغییراتی در حالات صورت)شده اید؟ بله خیر
  • آیا تغییرات مشهودی در خلق و خو (افسردگی-بی حالی-خستگی-بی تفاوتی-اضطراب) را تجربه میکنید؟ بله خیر
  • آیا علائمی از روانپرشی(توهم-هذیان) را تجربه کرده اید؟ بله خیر
  • آیا مشکلات بی خوابی را تجربه میکنید؟ بله خیر
در صورتی که پاسخ شما به 9 سوال از 15 سوال فوق مثبت است حتما توصیه می کنیم به یک متخصص مراجعه نمایید و ارزیابی دقیق تری از وضعیت خود داشته باشید.

بازار پزشکی با ارائه خدمات نوینی چون Virtual Reality در کنار خدمات دیگر چون :

در جهت کم کردن مشکلات مطرح شده در بیماری پارکیسنون در کنار شما است.

محصولات

منبع: فروشگاه تخصصی تجهیزات پزشکی و ارتوپدی بازار پزشکی

به این مقاله چه امتیازی میدی؟

کمترین
بیشترین
0
از 0 امتیاز
5
(0%)
4
(0%)
3
(0%)
2
(0%)
1
(0%)

خوشحال می‌شویم نظرتان را با ما در میان بگذارید.