علت و درمان کمردرد شبانه یا کمردرد در هنگام خواب

کمردرد شبانه نوع خاصی از کمردرد است که می‌تواند نشان دهنده مشکل جدی در ستون فقرات شما باشد. برخی از شایع‌ترین علل کمردرد شبانه شامل صدمات، مانند فشار و شرایطی مانند آرتریت یا سیاتیک است. درد می‌تواند از خفیف تا ناتوان کننده متغیر باشد و اغلب به صورت مبهم، تیز یا ضربان‌دار توصیف می‌شود.

اکثر افراد مبتلا به کمردرد باید نحوه خواب خود را تنظیم کنند تا از دردی که در طول روز تجربه می‌کنند تسکین یابند. اما کمردردی که به آن کمردرد شبانه نیز می‌گویند، درد وقتی که فرد دراز می‌کشد هم متوقف نمی‌شود، حتی با صرف نظر از اینکه چه تنظیماتی انجام می‌دهد. برای برخی، درد در واقع بدتر می‌شود و برای بعضی دیگر، درد حتی تا زمانی که دراز نکشند شروع نمی‌شود.

یک فرد در واقع می‌تواند یک روز را تقریباً بدون درد پشت سر بگذارد. اما بعد از آن در شب، ممکن است تقریباً غیرممکن باشد که بخوابند.

علل احتمالی کمردرد شبانه

کمردرد شبانه همیشه نشانه‌ای از یک بیماری جدی نیست، به خصوص اگر فقط گاهی یا برای مدت کوتاهی اتفاق بیفتد. اما زمانی که کمردرد شبانه مکرر و آزاردهنده است، ممکن است زمان آن رسیده باشد که آن را بررسی کنید.
برخی از شایع‌ترین دلایل کمردرد در حالت دراز کشیده عبارتند از:

  • کشیدگی یا رگ به رگ شدن: به عنوان شایع‌ترین علل کمردرد، کشیدگی و رگ به رگ شدن کمر زمانی اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌ها یا رباط‌ها بیش از حد کشیده شوند.
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان: این شکل نادر آرتریت که با التهاب مزمن در پشت و گردن مشخص می‌شود، با ورزش بهبود می‌یابد و در شب بدتر می‌شود.
  • آرتروز ستون فقرات: درد ناشی از ساییدگی مفاصل ستون فقرات ممکن است در شب به دلیل عدم تحرک تشدید شود.
  • سیاتیک: مهره‌های کمر می‌توانند عصب سیاتیک را در موقعیت‌های خاص خواب تحریک کنند و منجر به تشعشع درد در پایین بدن شوند.
  • تومور ستون فقرات: اگر چه نادر است، درد ناشی از تومور یا رشد روی ستون فقرات می‌تواند در هنگام دراز کشیدن به دلیل فشار مستقیم به آن ناحیه بدتر شود.

سایر علل کمردرد هنگام دراز کشیدن عبارتند از شرایطی مانند تنگی ستون فقرات و باریک شدن ستون فقرات.
توجه: کمردرد شبانه همچنین می‌تواند از علائم سنگ کلیه، اندومتریوز، برخی سرطان‌ها، بارداری و سایر اشکال آرتریت باشد. به خاطر داشته باشید که به ندرت پیش می‌آید که کمردرد شبانه ناشی از تومور، عفونت یا اسپوندیلیت آنکیلوزان باشد.

مشاوره خرید محصولات با کارشناسان بازار پزشکی

فروشگاه بازار پزشکی با بهره گیری از بهترین برندها و دانش فنی خود توانسته تا کنون خوش بدرخشد. فروشگاه بازار پزشکی از هر گونه تلاشی برای بالا بردن کیفیت خرید مشتریان خود دریغ نمیکند و همواره در تلاش است تا اسان ترین فرایند خرید با قیمت های واقعی و بدون واسطه از برندهای معتبر را برای مشتریان خود فراهم آورد. تامین مطمئن، سریع و اقتصادی کالاهای پزشکی و لوازم سلامت کاربران با بالاترین کیفیت از اولویت های سایت بازار پزشکی می باشند.

به منظور رفاه حال شما عزیزان امکان پاسخگویی به سوالات شما عزیزان در خصوص محصولات، نحوه سفارش، تعیین سایز و موارد دیگر می توانید با تلفن ۰۲۱۹۲۰۰۷۷۲۴ و ۰۹۳۶۱۰۵۳۳۳۳ در ساعات کاری 10 تا 17 در ارتباط باشید.

تشخیص

برای رسیدن به عمق کمردرد شبانه خود، ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما با معاینه فیزیکی و بررسی سابقه پزشکی شما برای شناسایی یا رد هر گونه بیماری جدی شروع می‌کند.

برای رسیدن به عمق کمردرد شبانه خود، ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما با معاینه فیزیکی و بررسی سابقه پزشکی شما برای شناسایی یا رد هر گونه بیماری جدی شروع می‌کند.
ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما در مورد ویژگی‌های ناراحتی شما می‌پرسد و از شما می‌خواهد که درد خود را توضیح دهید. شما باید آماده باشید تا جزئیاتی را در مورد زمان شروع درد، چه چیزی آن را بدتر یا بهتر می‌کند، کیفیت و شدت آن، و اینکه آیا متوجه علائم اضافی مانند بی‌حسی یا گزگز شده‌اید، ارائه دهید.
به غیر از معاینه اولیه، آزمایش‌های دیگری نیز وجود دارد که ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است برای کمک به تشخیص تجویز کند، از جمله:

  • تست‌های عصبی یا غربالگری‌های حرکتی می‌توانند قدرت عضلانی را اندازه‌گیری کنند تا مشخص شود که آیا درد مربوط به ستون فقرات یا عصبی است.
  • تست‌های تصویربرداری، مانند ام آر آی یا سی تی اسکن، می‌تواند به رد علل خاص درد، مانند سرطان، عفونت، یا شکستگی کمک کند.
  • در صورت ابتلا به عفونت احتمالی یا کاهش وزن غیرقابل توضیح که ممکن است نشان دهنده سرطان یا آرتریت التهابی مانند AS باشد، آزمایش‌های آزمایشگاهی مانند شمارش کامل خون ممکن است مفید باشد.

درمان کمردرد شبانه

بسته به تشخیص دقیق، درمان کمردرد در شب می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی، برای شایع‌ترین شرایط، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی معمولاً داروهایی را برای کاهش ناراحتی هنگام خواب توصیه می‌کنند، مانند:

  • اعمال گرما یا یخ
  • مصرف مسکن بدون نسخه
  • حرکات کششی ملایم یا ورزش سبک (نه شدید).
  • فیزیوتراپی برای تقویت گروه‌های عضلانی اصلی که از کمر حمایت می‌کنند
  • تزریقات نخاعی مانند کورتیکواستروئید یا اپیدورال

از آنجایی که کمردرد در شب اتفاق می‌افتد، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما نیز احتمالاً روش‌هایی را برای بهبود محیط خواب شما توصیه می‌کند، که شامل وضعیت خواب، بالش و تشک شما می‌شود.
سایر اشکال درمان عبارتند از:

  • ماساژ درمانی
  • طب سوزنی
  • مراقبت‌های کایروپراکتیک

زمانی که درد شدید است و نمی‌توان با روش‌های غیرتهاجمی تسکین داد، ممکن است پزشک شما جراحی را برای درمان برخی بیماری‌ها مانند بیماری دیسک دژنراتیو، سیاتیک، استئوآرتریت ستون فقرات و گاهی اسپوندیلیت آنکیلوزان توصیه کند.

درمان اسپوندیلیت آنکیلوزان

درمان اسپوندیلیت آنکیلوزان به شدت مورد شما بستگی دارد. پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) را تجویز کند.
اگر NSAIDS مؤثر نباشند، ممکن است پزشک در مورد داروهای بیولوژیک، مانند مسدودکننده فاکتور نکروز تومور (TNF) یا مهارکننده اینترلوکین ۱۷ (IL-17) با شما صحبت کند. اگر درد مفصل شما شدید باشد ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

درمان تومور نخاعی

درمان تومور ستون فقرات به شدت تومور شما بستگی دارد. پزشک شما ممکن است جراحی یا پرتودرمانی را برای کمک به جلوگیری از آسیب عصبی در نخاع توصیه کند. اگر علائم را زود تشخیص دهید، شانس بیشتری برای بهبودی دارید.

درمان دیسک‌های دژنراتیو

دیسک‌های دژنراتیو معمولاً با روش‌های غیرجراحی درمان می‌شوند، مانند:

  • داروهای ضد درد
  • فیزیوتراپی
  • ماساژ
  • ورزش
  • کاهش وزن

جراحی معمولاً پیچیده است و بنابراین تا زمانی که تلاش‌های دیگر بی‌اثر باشد به تعویق می‌افتد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

کمردرد شبانه که شما را از خواب بیدار می‌کند یا مانع از خوابیدن شما می‌شود، نشانه آن است که زمان آن رسیده است که این موضوع را با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در میان بگذارید. همراه با کمردرد، می‌توانید سفتی عضلانی و دامنه حرکتی محدود را نیز تجربه کنید، به خصوص اگر علت آن کشیدگی یا رگ به رگ شدن باشد.
همچنین دانستن اینکه درد معمولاً چگونه طبقه بندی می‌شود مفید است:

  • درد حاد درد کوتاه مدتی است که چند روز یا چند هفته طول می‌کشد. معمولاً به یک آسیب یا رویداد خاص مرتبط است
  • درد مزمن دردی طولانی مدت است که چندین ماه یا بیشتر طول می‌کشد. در بسیاری از موارد، با آسیب شروع نمی‌شود.

در حالی که وضعیت و آستانه درد هر فرد متفاوت خواهد بود، برخی از دستورالعمل‌های رایج وجود دارد که به شما کمک می‌کند تصمیم بگیرید چه زمانی کمردرد شبانه شما مستحق رفتن به دکتر است.
در صورت درد در اسرع وقت با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود تماس بگیرید:

  • با یک آسیب خاص شروع شد.
  • برای بیش از چند روز ادامه می‌یابد یا بدتر می‌شود
  • احساس شدید یا تابش به سایر قسمت‌های بدن، مانند پاهای شما
  • با علائم عفونت، مانند قرمزی، گرمی، تورم، یا تب همراه است
  • با ضعف، بی‌حسی یا گزگز در قسمت پایین بدن شما همراه است

چک کردن با پزشک عمومی یا سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی خط اول شروع خوبی است. آن‌ها می‌توانند در صورت نیاز شما را درمان یا به متخصص دیگری ارجاع دهند.

به عنوان مثال، اگر پزشک عمومی شما مشکوک باشد که کمردرد شما در شب می‌تواند مربوط به یک بیماری التهابی باشد، ممکن است برای ارزیابی بیشتر به یک روماتولوژیست (متخصص در آرتریت و بیماری‌هایی که استخوان‌ها، ماهیچه‌ها و مفاصل را درگیر می‌کنند) ارجاع دهید.

پیشگیری از کمردرد شبانه

در حالی که نمی‌توان از همه شرایطی که باعث کمردرد شبانه می‌شود جلوگیری کرد، چندین استراتژی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به حفظ سلامت و بدون درد کمر خود از آن‌ها استفاده کنید.

بسیاری از متخصصان موارد زیر را برای کمک به جلوگیری از پیشرفت درد پیشنهاد می‌کنند:

  • وزن مناسب را حفظ کنید.
  • وضعیت بدنی خوب را تمرین کنید.
  • از انجام حرکات یا بلند کردن اجسام سنگین که می‌تواند کمر را تحت فشار قرار دهد خودداری کنید
  • اجتناب از سیگار کشیدن، که برخی تحقیقات نشان می‌دهد که می‌تواند خطر کمردرد مزمن را افزایش دهد.
  • در صورت امکان از صندلی‌های ارگونومیک دوستانه (مبلمان هایی که برای به حداقل رساندن ناراحتی فیزیکی طراحی شده‌اند) در خانه و محل کار استفاده کنید.
  • وضعیت نشستن خود را تغییر دهید و به طور مکرر برای پیاده روی یا حرکات کششی در طول روز استراحت کنید.
  • کفش‌های راحت، پاشنه کوتاه و حمایت کننده بپوشید.

به خاطر داشته باشید که برخی از عوامل خطر نیز وجود دارند که می‌توانند شانس ابتلا به کمردرد را افزایش دهند. اینها شامل وزن اضافی بدن، سبک زندگی بی‌تحرک، بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن یا چرخش مکرر کمر است.

درمان کمر درد هنگام خواب با تغییر سبک زندگی

علاوه بر تغییر وضعیت خوابیدن شما باید ببینید که چه کارهای دیگری می‌توانید برای کاهش کمر درد خود به خصوص در هنگام شب انجام دهید. خوشبختانه روش‌های ساده‌ای برای تسکین و پیشگیری از کمر درد وجود دارد که البته به ایجاد تغییرات جزئی در سبک زندگی نیاز دارد.

استراحت

اگر کمر درد شما در هنگامی که دراز می‌کشید کمی ناراحت‌کننده است احتمال این که دچار کشیدگی عضلات کمر شده باشید وجود دارد. درد پس از مدتی استراحت برطرف خواهد شد.
بهترین درمان کمردرد ناشی از خودارضایی در مردان. اگر هنگامی که دراز می‌کشید کمر درد شما به مرور زمان تشدید می‌شود باید با یک پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است علت آن ابتلا به بیماری‌های جدی‌تر باشد.
سعی کنید به مدت طولانی بی‌تحرک و غیرفعال نباشید. توجه داشته باشید که اجتناب از انجام فعالیت‌های فیزیکی برای چند روز ممکن است باعث تنبلی کمر شما شده و وقتی می‌خواهید فعالیت‌های عادی خود را دوباره شروع کنید دچار اسپاسم و گرفتگی عضلات کمر شوید.
کمر دردهای جزئی معمولاً خود به خود پس از مدتی از بین می‌روند. در غیر این صورت باید برای معاینه و تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.

تغییر وضعیت بدنی

وضعیت بدنی شما بر کمرتان تأثیر می‌گذارد بنابراین باید برای اصلاح وضعیت بدنی خود هر کاری که می‌توانید انجام دهید. این که وسوسه شوید در زمان‌هایی که خسته هستید قوز کنید تأثیر منفی بر کمر شما می‌گذارد. اگر شما به حمایت بیشتری نیاز دارید یک حوله تا کرده و آن را شبیه به یک لوله بین صندلی و کمر خود قرار دهید تا بدون این که باعث ناراحتی شما شود از قوز کردن شما نیز جلوگیری کند.

به کفش‌های خود توجه داشته باشید

پاهای شما بسیار مهم هستند اما بیشتر ما با آنها مانند بقیه اعضای بدن خود درست رفتار نمی‌کنیم، آنها را در کفش‌های پاشنه بلند زندانی کرده یا با کفش‌ها نامناسب راهپیمایی می‌کنیم. به جای آزار دادن پاهای خود سعی کنید بر راحتی آنها تمرکز کنید. کفش‌هایی را بپوشید که اندازه آنها مناسب پای شما باشد و اگر تصمیمی به راهپیمایی کردن دارید باید از کفش‌های مناسب استفاده کنید.

به رژیم غذایی خود توجه داشته باشید

چه باور داشتید و چه نداشته باید، رژیم غذایی بر احتمال ابتلا به کمر درد تأثیر دارد به خصوص اگر شما غذاهای شیرین بخورید. این بدان لیل است که بسیاری از غذاها مانند کافئین، نمک و چربی‌های فراوری‌شده می‌توانند واکنش‌های التهابی را تحریک کنند. خوردن مقادیر زیادی از این غذاها باعث چاقی شده و فشار غیرضروری زیادی به کمر شما وارد می‌کند. به جای این غذاها از غذاهای سالمی نظیر میوه‌ها، سبزیجات و مقادیر زیاد غلات کامل استفاده کنید. سعی کنید مصرف ویتامین D و کلسیم را افزایش دهید زیرا هر دوی اینها برای حفظ و نگهداری از استخوان‌های شما ضروری هستند.

ورزش سبک

ورزش کردن یک روش عالی برای تقویت عضلات کمر و افزایش انعطاف‌پذیری است. دانستن این که چه نوع ورزشی را چگونه انجام دهید یک موضوع بسیار مهم است. ورزش کردن زیاد ممکن است باعث کشیدگی عضلات شود. پزشکان شنا کردن را توصیه می‌کنند زیرا یک ورزش سبک و کم برخورد است که به تسکین درد و ناراحتی کمک می‌کند.

درمان‌های پزشکی برای رفع علت کمر درد شبانه

روش‌های درمان کمر درد متفاوت بوده و به تشخیص علت آن بستگی دارد.

 درمان آنکیلوزان اسپوندلیت 

اقدامات درمانی برای آنکیلوزان اسپوندلیت به شدت بیماری بستگی دارد. پزشک ممکن است مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی را برای شما تجویز نماید.اگر مصرف این داروها مؤثر واقع نشود، ممکن است پزشک، مداخلات بیولوژیکی مانند مصرف مسدودکننده‌های عامل نکروز تومور یا بازدارنده‌های اینترلوکین 17 (IL-17) را مورد توجه قرار دهد. اگر درد مفاصل شما شدید باشد ممکن است به عمل جراحی نیاز پیدا کنید.

 درمان تومور ستون فقرات 

اقدامات درمانی برای تومورهای ستون فقرات به شدت تومور بستگی دارد. پزشک ممکن است انجام عمل جراحی یا پرتو درمانی را برای کمک به پیشگیری از آسیب‌دیدگی‌های عصب در نخاع شما مورد ملاحظه قرار دهد. اگر شما بتوانید علائم را به موقع مدیریت کنید احتمال بهبودی شما افزایش می‌یابد.

 درمان تحلیل دیسک 

تحلیل دیسک معمولاً به روش‌های غیر جراحی درمان می‌شود. برخی روش‌های درمان تحلیل دیسک عبارتند از:

  • مصرف داروهای مسکن
  • فیزیوتراپی
  • ماساژ
  • تمرینات ورزشی
  • کاهش وزن

معمولاً عمل‌های جراحی برای درمان تحلیل دیسک عمل‌های پیچیده‌ای هستند بنابراین تا زمانی که عدم تأثیر روش‌های درمانی دیگر به اثبات نرسد به کارگیری روش‌های جراحی به تعویق می‌افتند

سوالات متداول

سیاتیک یک درد عصبی است که اغلب از پشت از طریق لگن و پایین ساق پا منتشر می‌شود. این نوع درد معمولاً در حدود ۸۰ درصد افراد شعله ور شده و در عرض شش هفته خود به خود برطرف می‌شود.

اشکال مختلفی از درمان‌های مکمل وجود دارد که می‌توانید در خانه برای کمک به کمردرد انجام دهید، از جمله ورزش‌هایی مانند یوگا یا تای چی، برنامه‌های کاهش استرس، ماساژ درمانی و آب درمانی. همچنین ممکن است بخواهید برای تسکین بیشتر به متخصص کایروپراکتیک مراجعه کنید.

کمردرد شبانه می‌تواند از علائم تومورهای ستون فقرات باشد. این می‌تواند یک تومور اولیه باشد، توموری که از ستون فقرات منشأ می‌گیرد، یا می‌تواند یک تومور متاستاتیک باشد، که در نتیجه سرطانی است که در جای دیگری از بدن شروع شده و سپس به ستون فقرات گسترش می‌یابد.

محصولات

%30
344,400 تومان - 430,500 تومان
%30
397,600 تومان - 497,000 تومان
%30
753,480 تومان - 941,850 تومان
%30
470,400 تومان - 588,000 تومان
%30
464,800 تومان - 581,000 تومان
%20

محصولات ارتوپدی

کرست کمر نئوپرن نوید کد 191

739,200 تومان
%18

محصولات ارتوپدی

قوزبند نیوپرن نوید

597,000 تومان

منبع: فروشگاه تخصصی تجهیزات پزشکی و ارتوپدی بازار پزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *